Ik had er nog nooit van gehoord, maar de fotos waren veelbelovend, de bereidingstijd kort, kan blijkbaar niet misgaan en ik had nog kikkererwtenmeel staan.  Je hoeft niet echt kikkererwtenmeel te gebruiken, maar ik denk wel dat het zorgt voor het extra indiaanse tintje. Ook qua kruiden kan je  volgens mij met dit recept alle kanten. Het originele recept vermeld teentjes kraailook, ook interessant maar dat heb ik (nog)  niet in de tuin staan, dus dan maar zonder. Voor 4 personen nam ik: 150 gr kikkererwtenmeel 180ml water 1 koffielepel curry, 1/2 koffielepel bakpoeder, 1 koffielepel zout 1 teentje fijngehakte knoflook 100 gr grof gehakte vogelmuur, het kikkererwtenmeel meng je met het water, de curry, het bakpoeder en het zout in een kom. Je kiepert de vogelmuur en de look er in en mengt alles goed door elkaar.  Ondertussen laat je een bodempje olie goed heet worden in een pan. Met een lepel schep je  balletjes van het mengsel in de pan en zorgt er voor dat de balletjes elkaar niet raken.

kikkererwtenmeel koolhydraten het zowat overal te vinden. Rauw is het heel goed te doen als basis voor sla omdat het een milde smaak heeft, maar je kan het ook kwijt in kruidenboter, pesto of op de boterham met wat roomkaas bijvoorbeeld.  Warm kan je het klaar maken zoals spinazie,  verwerken in soep of door een aardappelpuree mengen. Ik koos voor een iets exotischer recept, namelijk in pakoras.  pakora is een indiaans gefrituurd hapje, waarbij een groente (en dat kan vanalles zijn) eerst door een beslag van kikkererwtenmeel wordt gehaald.

Er bestaat een kans dat je ze in het niet bloeiende stadium kan verwarren met rood guichelheil. Op zich kan dit geen kwaad, ook de blaadjes van rood guichelheil zouden eetbaar moeten zijn. Het is wel oppassen geblazen met de zaden van rood guichelheil, want die vlugge zijn giftig, maar de rode bloemetjes zijn duidelijk te onderscheiden van de witte bloemetjes van vogelmuur. Vogelmuur is het lekkerst wanneer het nog niet bloeit, niet omdat het bitter wordt, maar omdat bij iets oudere planten de stengels wat taai worden. Als je ze wil oogsten, raad ik je aan ze met een schaar af te knippen en niet zoals ik al wiedend uit te trekken. De plantjes wortelen niet diep, maar doordat alle blaadjes en stengeltjes aan elkaar blijven haken is het een vervelend werkje om ze schoon te maken, vooral als je dan ook nog eens de worteltjes moet verwijderen. Ook met de zaadjes kun je aan de slag, alleen lijkt me dat allesbehalve praktisch om te oogsten en heb je er enorme massas van nodig om er iets mee te kunnen aanvangen misschien iets voor iemand die een aantal moestuinbedden op overschot heeft. Voedingswaarde, een aantal internetsites vermelden graag dat het plantje zo voedzaam. Nu geloof ik zelf dat verse groene blaadjes, die de kracht hebben om spontaan een serre te overwoekeren sowieso voedzamer zijn dan een hydrocultuur sla, die meer dan een week vers wordt gehouden dankzij met Co2 gevulde verpakking en allerlei koelinstallaties. Betrouwbare cijfertjes zijn moeilijk te vinden maar naast eiwitten, koolhydraten, vezels en mineralen zou het rijk zijn aan vitamine c en vitamine a en bevat het ook saponine. .

kikkererwtenmeel koolhydraten

Recept: kikkererwtenmeel crackers - miss havermout


Strikt genomen hoort vogelmuur of Stellaria media niet thuis in deze reeks. Het is namelijk geen vaste plant, maar een eenjarige die het hele jaar door groeit en bloeit en zich dus ook het hele jaar uitzaait. Een onkruid dus, maar zeg nu zelf : eetbaar, overvloedig aanwezig, zelfs in januari, zonder dat je er ook maar iets voor moet doen, ik zou wel stom moeten zijn om daar geen gebruik van te maken. Hoewel ik het plantje zowat overal in de tuin aantref waar de aarde verstoord werd, kan ik het mezelf gemakkelijk maken. De serre staat er vol van en begint de spinazie die ik eind november nog zaaide te overwoekeren. If you cant beat it, eat it zeggen ze lever dan en wieden is in dit geval ook oogsten. Op 10 min tijd heb ik me ruim 150 gr bij elkaar gewied. Te veel, blijkt achteraf, voor het recept dat ik in gedachten heb. Prutswerk, een keer je de plant geïdentificeerd hebt, zie je ze overal staan.

Ovenschotel witlof, kip en (mosterd)saus - culinette


Vetten In totaal zitten er aan vetten 3,6 gram, waarvan 3,1 gram onverzadigde vetzuren zijn. Aangezien ons lichaam vetten nodig heeft en dan uiteraard de goede vetten. Vezels doordat het meel minder processen heeft doorlopen dan de bloem behoudt het zo ook meer vezels. Er zit namelijk 8,3 gram per 100 gram aan vezels. Zout ook hierbij zit er 0,0 gram aan zout. Op het moment dat je het zelf gaat verwerken tot een brood ben je zelf verantwoordelijk voor de hoeveelheid zout dat je eraan toevoegt. Kikkererwtenm eel koolhydraten de én na laatste in het rijtje wat betreft de hoeveelheid in koolhydraten want er zit maar 44 gram per 100 gram. Al met al valt het dan nog wel mee. Suiker Wat me dan wel weer tegenvalt is de hoeveelheid suiker dat er van nature in zit.

kikkererwtenmeel koolhydraten

Dat valt dan wel weer mee. Vezels ook hierbij had ik geen hoge verwachting wat betreft de hoeveelheid aan vezels. Het bevat betekent slechts 3,5 gram per 100 gram aan vezels. Dit is net wat minder dan de speltbloem. Zout Het product is wel wat hoger in zout. Het bevat namelijk 1,6 gram per 100 gram aan zout. Naast dat het van nature in tarwe zit, zou de hoge hoeveelheid zout ook te maken kunnen hebben met de e-nummers.

Speltmeel koolhydraten hiervan had ik op voorhand al verwacht dat het minder koolhydraten zou bevatten dan de speltbloem en dat klopt ook wel. Het bevat 63,7 gram per 100 gram. Suiker hierdoor zijn ook direct de suikers een stukje lager. Het is slecht 0,4 gram aan natuurlijke suikers per 100 gram. Eiwitten ik moet eerlijk zeggen dat ik daarin tegen wel had verwacht dat de eiwitten meer zouden zijn. Omdat het toch een graanproduct is dat daarnaast minder bewerkt. Al met al valt het mee in vergelijking met de speltbloem en is het 12,7 gram per 100 gram.

Makkelijk recept ovenschotel met paprika, kikkererwten


Dit is 12,4 gram per 100 gram. Vetten ook valt het mij nog mee hoeveel vet erin zit. In totaal gaat het om 1,3 aan vet waarvan de onverzadigde vetzuren 1,2 gram per 100 gram. Vezels hierbij verwacht ik eigenlijk ook niet veel, ze zeggen nou eenmaal over bloem dat er niet heel veel meer in zit omdat het meerdere processen heeft ondergaan om het tot bloem te krijgen. Er zit 3,9 gram per 100 gram aan vezels.

Vergeleken met boekweit is dat inderdaad niet veel. Zout Iets wat mij verbaasde was dat er geen zout in deze bloemsoort zit, dat had ik niet verwacht. Op de voedingswaardenlijst staat namelijk 0,0 gram. Zelfrijzend bakmeel koolhydraten Per 100 gram zit er 68 gram aan koolhydraten. Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat dit product helemaal niet goed zou zijn, maar het valt eigenlijk wel mee als we de e-nummers E450 en E500 (rijsmiddelen) even buiten beschouwing houden. Suiker de suikergehalte is zelfs minder dan de speltbloem en bevat slechts 0,6 gram suiker per 100 gram. Eiwitten de eiwitten gaan een beetje gelijk op aan de speltbloem en is 12 gram per 100 gram. Vetten Het totaal aan vetten is 1,5 gram per 100 gram waarvan de enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren 0,11 gram per 100 gram.

2014 new moncler Blue bresle quilted Jacket guys

Vezels per 100 gram zitten er 10 gram aan vezels in en dat is net zoveel als de inklapbare zoete aardappelmeel. Zout de zout is 0,02 gram per 100 gram en ook hierbij zit er niet veel zout in het product. Dat is positief en het bevat zeer waarschijnlijk minder zout dan de zoete aardappelmeel. Het is een beetje lastig te vergelijken omdat bij de zoete aardappelmeel een kleiner dan teken staat en niet de exacte hoeveelheid. Speltbloem koolhydraten de koolhydraten is wel een beetje wat ik ervan verwacht had omdat het bloem is. Maar het is wel minder dan de bovenste twee soorten en dat had ik weer niet verwacht. De bloem bevat 68,9 gram koolhydraten per 100 gram. Suiker ook in bloem zitten er van nature suikers in en dat is maar 0,8 gram per 100 gram. Eiwitten de eiwitten zijn snel weer wat hoger in waarde dan de vorige twee meelsoorten.

kikkererwtenmeel koolhydraten

2011 Europa - gt academy

In groente zitten veel vezels. Toch had ik stiekem iets meer verwacht. Is in dit product bijna niet te vinden, het bevat onder de 0,1 gram aan zout en dat is veel eigenlijk wel een positief aspect aan dit product. Boekweitmeel, koolhydraten, boekweitmeel bevat toch meer koolhydraten dan dat ik had verwacht. Er gaan altijd zoveel positieve verhalen rond over de meel maar het bevat toch nog 71 gram per 100 gram aan koolhydraten. Suiker, ondanks dat de koolhydraten wat hoger zijn in boekweitmeel, valt het wel mee qua suiker. Het is slechts 2,6 gram per 100 gram. Eiwitten, er zitten wel wat meer eiwitten in vergeleken met de zoete aardappelmeel. Het is 13 gram per 100 gram, vetten, de onverzadigde vetten, de goede vetten, zijn 2,4 gram per 100 gram en dat is niet heel erg veel.

Suiker 14 gram per 100 gram aan natuurlijke suiker vind ik wat aan de hoge kant. Aangezien we rijst als mens gemiddeld maar 24 gram binnen mogen krijgen. Eiwitten, ook had ik niet verwacht dat de eiwitten in dit product zo extreem laag zouden zijn ten opzichte van de andere soorten. Er zitten maar 5 gram eiwitten in en is ook meteen een meelsoort met de minste eiwitten uit het rijtje. Vetten, daar in tegen heeft de meel 0 gram aan vetten. Vergeet alleen niet dat ons lichaam vet mag hebben in een bepaalde hoeveelheid en dat het dan vooral gaat om de onverzadigde vetten die goed voor ons zijn. Vezels, de vezels is 10 gram per 100 gram en mag je ook wel verwachten van een groente meel.

22 weken zwanger Brabbels

Even een simpele vergelijking vanuit het oogpunt van een consument wat betreft de voedingswaarden van de meel en bloemsoorten die ik in mijn keukenkastje heb staan en dus het meest gebruik of nog moet uittesten ;-). Ik moet daarbij wel zeggen dat ik momenteel geen amandelmeel ertussen heb staan, simpelweg omdat deze meelsoort erg kostbaar is, zo ook de losse amandelen waarvan je amandelmeel kan maken, zijn aan de hoge kant qua prijs. Maar daarin denk ik dat ik niet de enige ben en er meerdere huishoudens zijn die de duurdere producten niet kunnen bekostigen en daarom eerder kiezen voor goedkopere varianten en dus (soms) de minder gezonde alternatieven. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de meel en bloemsoorten die ik onder andere gebruik. Omdat het in dit topic gaat over koolhydraten heb ik de producten aflopend gesorteerd van de hoogste hoeveelheid aan koolhydraten naar de laagste hoeveelheid aan koolhydraten. Zoete aardappelmeel, koolhydraten, het eerste wat je denkt als je zoeteaardappel- meel hoort is gezond! Want ondanks dat het een soort van aardappel is, is het een groente. Alleen wel eentje met 74 gram koolhydraten per 100 gram. Dat is voor de vergelijking met de onderstaande varianten meteen een meelsoort met de meeste koolhydraten.

Kikkererwtenmeel koolhydraten
Rated 4/5 based on 860 reviews