Het lijkt een beetje op een vulpen, het is makkelijk te gebruiken en is nauwkeurig. De pen wordt gevuld met cartridges die insuline bevatten voor verschillende injecties. Voor elke injectie wordt er een nieuwe naald bevestigd, die na gebruik verwijderd wordt. De cartridge wordt vervangen als ze leeg zijn. De voorgevulde injectiespuiten: Een voorgevulde injectiespuit is een simpel injectiehulpmiddel. De insuline zit in een wegwerpspuit die voor een aantal dagen met insuline gevuld. Daarom is het makkelijker een injectie toe te dienen dan met een normale spuit. Voor elke injectie wordt op de voorgevulde injectiespuit een nieuwe naald gezet.

niet insuline afhankelijke diabetes in alle standaard types van insuline. De insulinepen: Een insulinepen is een duurzaam hulpmiddel dat jarenlang gebruikt kan worden voor het injecteren van insuline.

Aanpassing van de insulinedosering kan ook nodig zijn bij verhoogde fysieke inspanning van de patiënt of bij verandering van het gebruikelijke dieet. Glucose komt in het bloed na opname door de darmen. Het glucosegehalte in het bloed zal dan voedingsstoffen gaan stijgen. Insuline (aangemaakt in de alvleesklier) zorgt ervoor dat gezonde het teveel aan glucose tijdelijk wordt opgeslagen in de lever in de vorm van glycogeen. Mocht het glucose gehalte in het bloed weer dalen, dan zorgt de tegenhanger van insuline-glucagon - er weer voor dat glycogeen wordt omgezet naar glucose. Als er geen sprake is van diabetes dan wordt er ook geen glucose uitgescheiden via de urine. Bij een gezond persoon maakt het lichaam automatisch op het juiste tijdstip de juiste hoeveelheid insuline aan. Bij diabetes (suikerziekte) wordt de insuline niet automatisch gemaakt, jij moet dan actief ingrijpen, door te doen wat je lichaam voorheen automatisch deed. Je moet elke dag insuline-injecties nemen. De variaties : de insulinedoseerder: de insulinedoseerder is een nieuw compact insulinehulpmiddel. Het is nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken en heeft een geheugen voor tijd en dosis van je vorige insuline-injectie.

niet insuline afhankelijke diabetes

Insuline, afhankelijke, diabetes, mellitus in Medical


Publication date: Articlenumber: 1994494 journal: Tijdschrift Sociale gezondheidszorg 1994; 72(middenkatern A17 Author: boer jma; Feskens ejm; Kromhout D; Share this page, hippe publish date). Insuline en diabetes, de insuline pen: Het is een oplossing voor injectie. Het is een steriele, heldere, kleurloze, waterige oplossing. Het moet de bloedglucosespiegels onder controle houden. Subcutane (onderhuidse) toediening dient plaats te vinden in de bovenarm, de dijen, de billen of de buik. De plaats van injectie dient te worden afgewisseld, zodat dezelfde injectieplaats niet vaker wordt gebruikt dan ongeveer eens per maand. Het gebruik van inadequate doseringen of stopzetting van de behandeling kan, met name bij insuline-afhankelijke diabetes, leiden tot die potentieel levensbedreigend zijn.

Voeding en gezondheid: diabetes (suikerziekte)


Waar of niet waar? Iedereen denkt te weten wat u bij diabetes moet eten, en vooral: wat u niet mag eten. Hoe zit het nou precies met al die beweringen? Wat is waar en wat is niet waar? U mag geen peer eten? Een peer is niet beter of slechter dan bijvoorbeeld een appel of een sinaasappel. Iedere fruitsoort is net weer iets anders van samenstelling. Daarom is afwisseling heel belangrijk.

niet insuline afhankelijke diabetes

Alcohol heeft een verse verlagend effect op het bloedglucosegehalte. Bij een lege maag treedt dit effect sneller op dan bij een volle maag. Het effect kan enige uren aanhouden. Gebruikt u een alcoholhoudende drank die geen koolhydraten bevat, doe dit dan bij voorkeur bicarbonaat bij een maaltijd of gerecht, waarin wel koolhydraten voorkomen. Sterk gezoete alcoholische dranken,.

Likeur, advocaat en zoete wijn, leveren veel koolhydraten en hebben vaak eerder een bloedglucoseverhogend dan een -verlagend effect. Hierbij hoeft u niet beslist iets te eten dat koolhydraten bevat. Hetzelfde geldt voor bier, al is dat niet gezoet. De koolhydraten in bier zijn afkomstig van gerst, een van de grondstoffen van bier. In alle gevallen kan een alcoholhoudende drank na enkele uren alsnog het bloedglucosegehalte doen dalen en een hypo veroorzaken. Wees er op bedacht dat door het gebruik van alcohol een hypo minder goed opgemerkt wordt.

Diabetes dieet - algemene informatie over diabetes en voeding

Verhitten) en de hoeveelheid die per dag gebruikt kan worden, de aanwijzingen op de verpakking. Zoetstoffen in speciale diabetesproducten zoals koek, gebak en chocolade, leveren evenveel energie als "gewone" suiker en de producten waarin ze verwerkt worden, zijn vaak erg vet. Bovendien zijn deze producten duur. De voorkeur gaat uit naar vergelijkbare producten met suiker die in het dieet ingepast kunnen worden. Zoetstoffen die gebruikt worden in koffie, thee, light frisdrank en zuivelproducten zonder suiker leveren geen energie. Alcohol, voor iedereen geldt het advies alcohol met mate te gebruiken: namelijk niet meer dan 2-3 glazen per dag, voor respectievelijk vrouwen en mannen. Probeer er geen dagelijkse gewoonte van te maken.

niet insuline afhankelijke diabetes

Suikerziekte dieet - diabetes keer Het Om Plan - officiële

Het doel van de behandeling van diabetes mellitus is dus niet alleen het streven naar goede bloedglucosespiegels, maar ook het realiseren van gewichtsverlies. Bij een lager gewicht daalt de insulinebehoefte en heeft het lichaam minder insuline nodig. Het insulinetekort wordt (deels) opgeheven. U kunt met de diëtist bekijken hoe u kunt proberen af te vallen. Zoetstoffen, wanneer u erg gesteld bent op een zoete smaak, dan kunt u als alternatief een suikervervanger puist (ook wel zoetstof genoemd) gebruiken. Iedere zoetstof heeft een eigen specifieke zoete smaak. Zie voor gebruikersmogelijkheden (b.v.

De behandeling van diabetes is er op gericht de hoeveelheid glucose in het bloed zo normaal mogelijk te laten zijn. Indien u in de gelegenheid bent kunt u door middel van zelfcontrole nagaan hoe de bloedglucosewaarden zijn. Naast enkele andere factoren wordt de hoogte van de bloedglucose beïnvloed door uw voeding. Diabetes en overgewicht, door overgewicht wordt het lichaam minder gevoelig voor de werking van insuline. Daardoor is dus voor hetzelfde effect meer insuline nodig. Bovendien moet het lichaam meer insuline produceren om het extra lichaamsgewicht van insuline te voorzien. Omdat de alvleesklier niet snel aan de grote vraag naar insuline kan voldoen, ontstaat er een relatief insulinetekort.

Diabetes mellitus (huidziekten bij diabetes)

Diabetes, diabetes mellitus (ook wel suikerziekte genoemd) ontstaat wanneer de alvleesklier (pancreas) minder of helemaal geen insuline meer maakt. Insuline is een hormoon dat onmisbaar is voor de stofwisseling. De voeding levert verschillende voedingsstoffen,. Tijdens de spijsvertering worden de koolhydraten voor een groot gedeelte afgebroken tot glucose. Deze glucose wordt opgenomen in het bloed; het heet dan bloedglucose. Het baard hormoon insuline zorgt er voor dat de glucose vanuit het bloed de cellen in kan gaan. In de cellen dient de glucose als brandstof. Wanneer bij u diabetes is vastgesteld, is uw bloedglucosegehalte te hoog.

Niet insuline afhankelijke diabetes
Rated 4/5 based on 744 reviews