Behandeling, tot voor kort bestond de behandeling van asfyxie uitsluitend uit symptoombestrijding zoals bestrijding van stuipen met medicijnen. Sinds kort kunnen voldragen pasgeborenen met matige en ernstige asfyxie behandeld worden met koeling tot 33,5 graden Celsius gedurende drie dagen. Dit kan door middel van totale lichaamskoeling of door koeling van alleen het hoofd. Met deze behandeling wordt de kans op neurologische restverschijnselen gereduceerd. Cijfers, deze beschadiging door zuurstofgebrek komt voor bij ongeveer 1 van alle voldragen pasgeborenen.

hersenfilmpje) en mri (magneetscan) van de hersenen is een goede leidraad voor de vraag hoe ernstig de hersenbeschadiging later uitpakt. Bij lichte asfyxie is de kans op neurologische restverschijnselen klein, maar bij ernstige asfyxie heeft het kind later motorische stoornissen (spasticiteit) en een grote achterstand in verstandelijke ontwikkeling. De prognose van matige asfyxie is moeilijk voorspelbaar.

De hartspieren werken dan niet meer goed, de pompkracht van het hart neemt af en daarmee de bloedstroom naar de hersenen. Uiteindelijk ontstaat er hersenbeschadiging. Symptomen, deze pasgeborenen met asfyxie beginners hebben bij de geboorte vaak problemen met ademhaling en hartslag. Daarom is vaak reanimatie nodig. Ze zijn ook heel slap. Daarna is de ernst van de neurologische verschijnselen afhankelijk van de mate van asfyxie. Bij lichte asfyxie is het kind prikkelbaar, het huilt veel en is heel gespannen. Bij matige asfyxie is het kind meestal heel sloom en reageert juist weinig op prikkels. De spieren zijn slap en de meeste kinderen hebben stuipen. Bij ernstige nederland asfyxie verkeert het kind volledig in coma: het reageert zelfs niet op pijnprikkels.

Hoe om de symptomen van een leveraandoening herkennen, geelzucht


Door een gebrekkige zuurstofoverdracht van de moeder naar het kind kan er asfyxie, zuurstofgebrek, optreden. Oorzaak, de oorzaak van asfyxie ligt meestal in een gebrekkige zuurstofoverdracht van de moeder naar het kind. Dit kan komen door bijvoorbeeld placenta-loslating (placenta is de moederkoek die de bloedvoorziening tussen moeder en ongeboren kind verzorgt een placenta-infarct (vaak als gevolg van hoge bloeddruk, roken en drugsgebruik navelstrengbeknellingen, moeilijke geboorte of een overdragen zwangerschap. Daarnaast kan het kind ontlasting, geloosd vlak voor of tijdens de geboorte, in de longen hebben gekregen; dit bemoeilijkt de ademhaling en de zuurstofopname. Door al deze oorzaken krijgt het kind te weinig zuurstof in het bloed. Het kind gaat daarom zoveel mogelijk de vitale organen zoals hart en hersenen van zuurstof voorzien, ten koste van de minder vitale organen zoals nieren, darmen, lever en spieren. De bloedstroom naar die vitale organen neemt toe, terwijl de bloedstroom naar minder vitale organen afneemt. Maar het kind houdt dit niet lang vol. Wanneer de zuurstoftoevoer niet herstelt, krijgen uiteindelijk ook het hart en de hersenen te weinig zuurstof.

35 weken zwanger zwanger week 35 over jou, je baby


Als er eenmaal met medicatie is begonnen neemt deze besmettelijkheid ook. Neem bij twijfel daarom altijd het zekere voor het onzekere, neem contact op met je arts en voorkom dat je mogelijk iemand anders besmet. Als je vreemd bent gegaan is nog tot daar aan toe, maar als je ook nog eens je partner besmet doordat je niet wilt dat je hem/haar niet wilt vertellen dat je bent vreemdgegaan, en je dus ook niet laat testen is gewoon slecht. Er bestaan mogelijkheden om zowel vooral als achteraf behandelt te worden om een hiv besmetting te voorkomen. Met name in de verenigde Staten is men zeer actief in het voorkomen van besmettingen door middel van het zogenaamde prep. Prep is een afkorting voor Pre-Exposure Profylaxis, het bestaat uit dezelfde medicatie die bij mensen die seropositief zijn en voorkomt dat het hiv-virus zich vermenigvuldigt. In Europa is men nog niet erg vooruitstrevend op dit punt. Een andere mogelijkheid is dat je behandelt wordt met pep, de post-Exposure Profylaxis, indien er een sterke indicatie is dat je mogelijk met het hiv-virus besmet bent dan kunnen deze medicijnen, indien er binnen 72 uur gestart wordt met de kuur, alsnog voorkomen dat.

Ook is het slijmvlies van de anus veel kwetsbaarder, daardoor ontstaan makkelijker kleine wondjes en daarom is het aantal besmettingen onder vasten homo- of biseksuele mannen daardoor relatief veel hoger. Ook in de prostitutie is de kans groter, simpelweg vanwege het hoge aantal wisselende contacten. Neem bijvoorbeeld de ek 2012 in oekraïne. In oekraïne is het aantal hiv besmettingen onder de gehele bevolking ongeveer 1-5. Echter, kijk je naar het aantal besmettingen in de grote steden onder de prostituees, dan loopt het aantal op naar wel. Kom je in contact met de donkere kant van de samenleving, de illegale prostitutie, al dan niet met aan heroïne verslaafde prostituees dan neemt het risico op besmetting enorm toe. Maar ook in de gereguleerde prostitutie heb je geen garanties.

In Nederland is Aids is geen aangifteplichtige ziekte op basis van de wet Bestrijding Infectieziekten. Daarnaast mogen prostituees met hiv gewoon doorwerken. Drugsgebruikers die door middel van injecteren, bijvoorbeeld heroïne, hun drugs toedienen lopen ook een veel groter risico. Dit komt omdat vanwege het delen van gebruikte naalden. Als je denkt dat je mogelijk besmet bent Wat heel belangrijk om te weten is dat je de eerste drie maanden van de besmetting zelf ook het meest besmettelijk bent voor anderen.

35 recepten in minder dan 20 minuten - libelle lekker


Dit betekent dat ongeveer 0,15 van de mensen aids heeft. Maar kijk je naar ander delen van de wereld dan schrik je toch behoorlijk. In Rusland, oekraïne en Thailand is 1 tot 5 van de bevolking besmet met het aidsvirus. Landen waar het virus een ware epidemie is zijn. Zuid-Afrika en de omringende landen; Botswana, namibië, zimbabwe, mozambique, tanzania en Zambia. Daar heeft bijna 1 op de 3 mensen aids.

Kenia,  een land dat ook veel toeristen ontvangt heeft 1 op de 6 mensen aids. Dus ga je op vakantie en krijg je een vakantieliefde uit die regios dan loop je veel meer risico op een aidsbesmetting dan in Nederland. Neem daarom het zekere voor het onzekere, want bij onveilige seks is de kans dan 1 op 3 dat je geïnfecteerd wordt! Risicogroepen Het benoemen van de risicogroepen is soms een gevoelig onderwerp omdat het vooroordelen oproept. Het hiv-virus is niet bevooroordeeld en maakt geen onderscheid tussen man of vrouw. Echter, het is een kwestie van simpel rekenen. Hoe vaker er onveilige wisselende seksuele contacten plaatsvinden, hoe groter het risico.

2 kilo afvallen in een maand

Eenmaal besmet met onderbuik het hiv-virus duurt kan het wel tien jaar duren voordat je echt klachten ervaart. Het virus zorgt ervoor dat glutenvrije je immuunsysteem verzwakt raakt en daardoor wordt je vatbaarder voor andere ziektes. Men spreekt van seropositief als je wel het hiv-virus hebt maar je immuunsysteem nog in staat is om andere ziektes af te weren. Het laatste stadium van het hiv-virus wordt aids genoemd. Dan is je immuunsysteem dusdanig aangetast door het virus dat een longontsteking fataal kan zijn. Deze eindfase kan door middel van medicatie uitgesteld worden. Je ziet dus dat mensen die besmet zijn met het hiv-virus met de juiste behandeling een veel langere levensverwachting hebben dan mensen die besmet zijn en geen goede medische zorg krijgen, zoals bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden. Veel mensen die besmet zijn met het hiv-virus gaan dus uiteindelijk dood aan de complicaties van het ontbreken van een immuunsysteem. Risicolanden, in Nederland zijn er ongeveer 25000 mensen besmet met het aidsvirus.

19 weken zwanger gewicht baby - torrents file download

Het aidsvirus of beter gezegd het hiv-virus is een relatief jong virus. Wetenschappers denken dat het virus ongeveer honderd jaar oud is, pas in het eind van de jaren 70 van de vorige eeuw kwam men het virus op het spoor. Het virus verspreid zich via seksuele contacten of via bloedtransfusie. Je loopt het risico om besmet te raken door zowel vaginale als anale penetratie. Orale seks, is ook niet geheel vrij van risicos. De kans is weliswaar kleiner maar als je slijmvliezen in contact komen met voorvocht, sperma, vaginavocht of bloed dan kun je wel degelijk met het hiv-virus besmet raken. Ook als je de ontvanger bent van de orale bevrediging kun je besmet raken, het risico is dus wederzijds. Per jaar worden ongeveer 1100 mensen besmet met het virus.

Dat je deze ziektes ook kunt krijgen vanwege slechte hygiënische omstandigheden of dat deze aandoeningen ook zonder seks van mens tot mens overgedragen kan worden is geen reden om ze niet te benoemen. Belangrijker is dat je weet dat je door seks besmet kunt raken. Als bij jou een geslachtsziekte vastgesteld wordt is het belangrijk voor het welzijn van ons allemaal dat je je bedpartners inlicht. Meestal is het alleen nodig om de bedpartners van de laatste zes maanden op de hoogte te stellen (behalve bij aids) Op die manier kunnen de gevolgen van geslachtsziektes zoveel mogelijk beperkt worden. Dit kan binnenkort gelukkig ook anoniem, met behulp van je huisarts kunnen je ex-bedpartners dan een anoniem sms-je krijgen waarin wordt vermeld dat ze zich moeten laten testen op een soa. Hieronder de inhoud van het artikel 1: Aids 2: Candida 3: Chlamydia 4: Genitale herpes 5: Gonorroe 6: Hepatitis A 7: Hepatitis B 8: Hepatitis C 9: Humaan papillomavirus, hpv 10: Syfilis 11: Trichomoniasis 12: Urineweginfectie 13: Gardnerella 14: Tot petersburg slot. Inhoudsopgave artikel: Aids, om maar gelijk met de deur in huis te vallen, door het hebben van onveilige seks kun je aids krijgen.

10 weken zwanger

Vc_rowvc_columnvc_column_text, ondanks het risico op een geslachtsziekte komt het regelmatig voor dat mensen seks hebben zonder voorbehoedsmiddelen. Meestal heeft dit geen gevolgen, maar als het een keer mis gaat zit je ook gelijk met de gebakken peren. Daarom wil ik je in dit artikel informeren over welke risicos je loopt als je onveilige seks hebt en wat de typische kenmerken zijn van bepaalde geslachtsziekten. Dat wil niet zeggen dat je een geslachtsziekte altijd opmerkt, daardoor kunnen deze ziektes ongemerkt schade aanrichten aan je gezondheid en besmet je je bedpartners zonder dat je hebt weet. Dat is juist ook de bedoeling van de geslachtsziekte; zich zoveel mogelijk verspreiden zonder dat de gastheer of dame in kwestie doorheeft dat hij of zij besmet. Ook zijn niet alle geslachtsziektes te voorkomen door een condoom calorieen te gebruiken, vandaar dat je in dit artikel alle aandoeningen op een rijtje krijgt die je kunt krijgen door het hebben van seks. In deze lijst heb ik ook aandoeningen opgenomen die strikt genomen geen soa zijn, maar die je wel degelijk kunt krijgen van intiem contact.

Lichtgekleurde ontlasting kind
Rated 4/5 based on 614 reviews