Dat bleek enorm succesvol, zodat Hans een steeds grotere rol ging spelen bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-karina een beetje teveel. De de website werd meer en meer bezocht en de bijbehorende. Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeide enorm. In amper twee jaar tijd waren.000 Facebookfans en zon.000 unieke bezoekers per dag op de website! De roep om een receptenboek werd steeds luider, en sinds mei 2017 is er een kookboek met meer dan 120 verrukkelijke koolhydraatarme recepten!

ligt verteerbaar eten recepten , die afweging maakt ieder voor zich. Als je onze recepten uit wilt breiden met vlees of kip kan dat uitstekend. We zullen daarvoor ook regelmatig suggesties doen bij de recepten. Anna-karina is in oktober 2014 begonnen met het publiceren van de recepten, vanuit het idee dan heeft een ander er ook nog wat aan.

We hebben een voorkeur voor makkelijk te maken recepten met goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook reuma leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. De gerechten op de fotos moeten herkenbaar zijn als een maaltijd die iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken. De theorie achter een koolhydraatarm of -beperkt eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en verantwoord dat we er meer over begonnen te lezen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm gaan eten. En zo hadden we in no bloemkool time een bundeltje lekkere koolhydraatarme (vleesloze) recepten ontwikkeld. Wij eten thuis geen vlees of gevogelte.

ligt verteerbaar eten recepten

17 makkelijke tips voor gezond, eten


Ontstaan website, de website koolhydraatarm is ontstaan toen wij* vonden dat we wel wat overtollige kilos kwijt mochten. Stiekem kwamen er elk jaar wat pondjes bij. Tot we in 2012 zijn gaan zoeken naar manieren om die overtollige kilos kwijt te raken en zo ook weer meer energie te krijgen. Een streng dieet was niks voor ons, even snel een ongezond crashdieet volgen zat er dus niet. Liever lekker gezonde en gevarieerde meenemen voeding, om de ballast duurzaam en blijvend kwijt te raken. Wij zijn: Hans (1958) en Anna-karina (1960). Lekker makkelijk koolhydraatarm, qua eten hechten wij beiden aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes.

Recepten - lekkere recepten online - wat eten we vandaag?


Vaak kent men gerst alleen onder de naam gort, dit is gepelde gerst. Moutstroop, wordt gemaakt uit gekiemde gerst. Tijdens het kiemproces wordt het zetmeel in de gerst omgezet in suiker. Als de korrels voldoende gekiemd zijn, worden ze met water fijngemalen en weer ingedikt tot stroop. Evenals honing kan moutstroop sauzen, vla en puddingen dun maken. Dit gebeurt door het hoge gehalte aan enzymen, die het zetmeel (bloem, maïzena) van gebonden gerechten kunnen omzetten in suiker. (Waardoor het zijn bindkracht verliest) moutstroop heeft een vrij lichte kleur, maar een uitgesproken (mout)smaak. Gierst heelkorrelige graansoort uit het Middellandse zeegebied, die in noord-Afrika volksvoedsel. Het heeft een zeer korte kooktijd en is zeer geschikt voor het bereiden van pap of een stevige graan/groenteschotels.

ligt verteerbaar eten recepten

Er is een fijne en een grove soort. Tarwegriesmeel, wordt gemaakt van harde tarwe. (durum tarwe) Het fijne griesmeel wordt voor de bereiding van Italiaanse pasta gebruikt. Tarwekiemen, kiemen van de tarwekorrel, hondenrassen die bij het uitmalen tot bloem worden verwerkt. Te gebruiken als eiwit, vitamine en mineraalrijk toevoegsel aan pap, elke muesli of warme schotels. Dient ook wel om gerechten wat compacter te maken.

Tarwekiemolie, is rijk aan vitamine a en e, kan in de koelkast worden bewaard en is minder geschikt om te verhitten. Gerst, een oude graansoort die over de gehele wereld verspreid. Gerst kwam zelfs eerder voor in Europa dan tarwe. Gerst heeft een hoog kalium en fosforgehalte en is licht verteerbaar. Het grootste deel van de opbrengst wordt voor veevoer gebruikt, een deel als grondstof voor bier(brouwgerst) en een klein deel voor menselijke consumptie.

Hoelang voor het sporten kun je het beste een tussendoortje eten?


Op school wordt in de bakkerijen veel gebruik gemaakt van Patentbloem en zeeuwse bloem, in feite zijn dit alle twee soorten patentbloem. Het verschil zit hem in het zetmeelgehalte van de tarwekorrel en de bindkracht ervan, dit heeft te maken met de streek waar de tarwe vandaan komt. Zeeuwse bloem komt uit een streek met een zeeklimaat, de tarwekorrel heeft minder zetmeel, is vochtiger en heeft minder bindkracht. Patentbloem uit een landklimaat is veel droger, heeft een hoger zetmeelgehalte, dus meer gluten en meer bindkracht. Deze fijne bloemsoort die ook vaak onder de naam patentbloem wordt verkocht, dankt zijn witte kleur aan het feit dat het meel, waaruit kiem en zemelen zijn verwijderd, wordt gebleekt.

Tarwe heeft hele goede bakeigenschappen, omdat 80 van de eiwitten gluten zijn. Die maken het gebak luchtig. Dat is ook de reden waarom meelsoorten die weinig gluten bevatten (zoals maïsmeel vaak met bloem worden vermengd. Volkorenmeel, wordt gemalen van de volle, onbewerkte graankorrel. Het is daardoor vrij donker van kleur. U koopt volkorenmeel bij natuurvoedingswinkels.

Net Uw recept vindt u hier

Meel en bloem, meel is gemalen graan. Het wordt gemaakt van rogge, tarwe, haver, boekweit, mas en rijst. Het graan kan in meer of in mindere mate uitgemalen zijn; dit heet de uitmalingsgraad. Een uitmalingsgraad van 100 betekent dat 100 kilo graan 100 kilo meel oplevert. Bloem heeft een lage uitmalingsgraad (er is dus slank veel uit weggemalen) en is gezeefd waardoor zemelen en kiemdeeltjes zijn verwijderd. Bloem wordt gemaakt van tarwe, rogge, maïs en rijst. Patentbloem is gebleekt tarwebloem met een lage uitmalingsgraad.

ligt verteerbaar eten recepten

9 alternatieven voor rijst en aardappelen feestelijke recepten, lekker eten

De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Bloem kun je gebruiken voor het (bij)binden verwijderen van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem /- 1 jaar goed blijven. (zie ook meel en bloem en Tarwebloem).

Tarwe, tarwe is én van de oudste granen die we kennen en én van de belangrijkste. Van tarwe wordt namelijk bloem gemalen. Tarwe kennen we in 3 hoofdgroepen verdelen zachte tarwe, harde tarwe en extra harde tarwesoorten, dit heeft te maken met de hardheid van de tarwekorrel. Een harde tarwekorrel heeft minder zetmeel dan een zachte tarwekorrel, deze harde korrel zal dus minder bloem opleveren dan een zachte korrel. Van tarwe zijn nog twee varianten bekend namelijk de voorjaarstarwe deze wordt in het voorjaar gezaaid en in het najaar kopen geoogst en de wintertarwe die in het najaar wordt gezaaid en in het voorjaar uit de grond schiet en dan wordt geoogst. Tarwebloem staat vooral bekend om de aanwezigheid van gluten, dit zijn stoffen die door kneden dunne elastische lagen vormen waar lucht, koolzuur in blijft zitten. Zonder tarwe kan men geen luchtig brood maken. Bloem, door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem.

26 Tips voor een koolhydraatarm dieet

We sterke zullen de bekendste en een enkele onbekende graansoort behandelen. Verder zullen we producten van graansoorten behandelen en vermelden of er bijvoorbeeld brood van gemaakt wordt. Ongeraffineerde granen zijn een belangrijke bron van vezels, eiwitten, calcium, fosfor en kalium. Iets minder bekende graansoorten zijn: bulghur (voorgekookte geplette tarwekorrels) couscous (Grof griesmeel) boekweit of kasha (geroosterde boekweit) quinoa (een fijnkorrelig, eiwitrijk gewas uit zuid-Amerika). Deze behoren strikt genomen niet tot de granen, maar worden wel op soortgelijke wijze bereid en gegeten. Tarwe, gierst, gerst, rogge, haver, rijst, maïs. Op graan lijkende producten, zoals boekweit.

Ligt verteerbaar eten recepten
Rated 4/5 based on 728 reviews