Je moet hierbij het onderscheid maken tussen een dunne brij en diarree. Dunne ontlasting wordt veroorzaakt door verkeerde voeding. Wanneer je bijvoorbeeld te weinig vezels eet. Vezels komen in hun geheel in de dikke darm terecht waar ze de ontlasting volume geven waardoor het stevig wordt. Wanneer je dus te weinig vezels eet blijft je ontlasting dun. Ook wanneer je veel koffie drinkt, of veel fructose eet of eten gebruikt met bepaalde zoetstoffen zoals Sorbitol kan je ontlasting dunner zijn. Je mag dan ook bijvoorbeeld denken aan het veelvuldig kauwen op suikervrije kauwgom.

een week diarree Hangt diarree samen met mijn voeding? Bepaalde  soorten voedsel zullen ervoor zorgen dat je darmen extra geprikkeld raken en dat je diarree krijgt.

Diarree is iets wat doorgaans na een poos vanzelf weer overgaat. Je zal met diarree niet naar de huisarts hoeven te gaan, behalve wanneer je hoge koorts krijgt, of wanneer je heftige buikpijn hebt, wanneer je suffig bent, wanneer je daarnaast ook heel weinig plast of wanneer de diarree lang duurt. Bloed of slijm in je ontlasting is ook een teken dat er meer aan de hand is dan een eenvoudige infectie; schakel ook dan de huisarts. Hoe wordt diarree veroorzaakt, er zijn enkele zaken die diarree kunnen veroorzaken, namelijk: buikgriep. Dit wordt veroorzaakt door een virus wat je krijgt van andere luie mensen om je heen buikgriep veroorzaakt diarree. Je darmen zijn dan erg van streek wat zorgt voor diarree. Medicijngebruik dietiste zoals antibiotica of laxeermiddelen kan zorgen voor diarree. Spanningen die van psychische aard zijn of ernstige nervositeit. Hierdoor trekt ontlasting sneller door je darmen waardoor er in de dikke darm minder water wordt onttrokken. Je ontlasting blijft dun dus je krijgt diarree.

een week diarree

Diarree bij honden - hondengezondheidswijzer


Diarree is een reactie van je lichaam op een aantal factoren. Je kan dan denken aan voedselallergie, stress, voedselovergevoeligheid, het gebruik van bepaalde medicijnen, maar over het algemeen zal diarree het rechtstreekse gevolg zijn van een ziekte in je lichaam waardoor je darmen tijdelijk van slag zijn. Door diarree zal je vrij snel uitdrogen. Het inklapbare advies is dan ook altijd dat je dagelijks twee tot drie liter vocht drinkt wanneer je last hebt van diarree. Daarnaast is het advies om gewoon te blijven eten. Om te weten wat je precies aan diarree kan doen is het heel goed om te weten wat diarree is waar het door veroorzaakt wordt. Wanneer spreek je van diarree? Je spreekt van diarree wanneer je meerdere keren per dag last hebt van waterig dunne ontlasting.

Ik heb diarree, thuisarts


Stikken in voedsel (schrokken) of braaksel. Een kat die ademnood heeft, maakt vaak een lange hals en probeert uit alle macht lucht binnen te krijgen. De slijmvliezen van de tong en de ogen worden blauw; het dier raakt na enige tijd bewusteloos. Wanneer de kat doodstil ligt en er op het oog niets te zien is, kunt u met de hand of een paar vingers op de borstkas controleren of hij nog wel ademt: de borstkas gaat dan op en neer. Breng het dier allereerst in de frisse lucht. Probeer zo snel mogelijk de oorzaak van de ademnood te achterhalen en op te heffen. Verwijder eventueel aanwezige knellende voorwerpen van de hals (halsband, vlooienband.) Controleer of er geen voorwerp in de keel of de luchtpijp zit. Wees hierbij niet terughoudend, want elke seconde telt! In sommige gevallen kunt u met een fikse duw op de borstkas het voorwerp tegelijk met de lucht uit de longen naar buiten persen.

een week diarree

Zon bacteriële ontsteking moet beslist worden behandeld door de dierenarts. Hij zal het abces opensnijden en schoonspoelen. De infectie zelf moet worden bestreden met antibiotica. De ademhaling is, met het hart, de belangrijkste levensfunctie van een dier. Door te ademen krijgt het zuurstof binnen die nodig is om organen en weefsels te laten functioneren.

Bij zuurstoftekort dat enige tijd aanhoudt, zullen organen en weefsel vrij snel beschadigen lokaas en uiteindelijk afsterven. Wanneer de ademhaling stopt, is het dier in tabel acuut levensgevaar. Mogelijke oorzaken van ademnood: te weinig zuurstof in de omgeving (doos, onvoldoende ventilatie, plastic zak). Water, gas of rook in de longen (verdrinking, koolmonoxide, brand). Ingeslikt voorwerp, verdikking van het slijmvlies in de luchtwegen (astmatische aanval, ontsteking verdikking van de tong (wespensteek). Dichtgesnoerde keel (halsband, vlooienband). Letsel aan middenrif, gebroken ribben.

Mijn kind heeft diarree, thuisarts

Het is dan ook uiterst belangrijk deze volgorde aan te houden bij het behandelen van verwondingen en aandoeningen: een prachtig steunverband aanleggen terwijl het slachtoffer ondertussen overlijdt omdat het geen adem meer kan halen, is natuurlijk een zinloze bezigheid. In onderstaand overzicht ziet u welke levensfunctie eerst hersteld moet zijn voordat u met het herstel van de volgende kunt beginnen. Volgorde van behandelen, ademhaling, hartfunctie, bloedvatenstelsel. Gesloten breuken, hersentrauma, spijsvertering, overige aandoeningen. Wanneer de huid van een kat beschadigd is, bijvoorbeeld door een splinter of een snijwondje, kan dit gaan ontsteken. Wanneer zon ontsteking onder de huid zit bloeddruk terwijl de opperhuid wel is geheeld, vormt zich een onderhuids bultje dat steeds groter kan worden. Dit noemt men een abces.

een week diarree

Acute diarree bij volwassenen - aandoeningen

Blijf rustig praten en noem het dier vaak bij zijn naam. De toon van uw stem en het horen van zijn naam heeft een kalmerende, geruststellende werking. Leg of zet de kat zo mogelijk op een tafel. Dit maakt het voor hem moeilijker om te ontsnappen. Voor u is het zo gemakkelijker hem te behandelen. Niet alle gevallen waarin medische hulp noodzakelijk is, zijn gelijk. De ene beste situatie is ernstiger dan de andere en vereist sneller ingrijpen. Er bestaat een vaste volgorde van behandelingen, verlopend van zeer spoedeisend tot minder dringend.

Die zal het u ziet zeker niet kwalijk nemen dat u het zelfvertrouwen mist om een bepaalde handeling te verrichten. Medische hulp verlenen aan een dier brengt altijd een probleem met zich mee: communicatie met het slachtoffer. We kunnen de kat niet uitleggen dat het de bedoeling is hem te helpen en zijn pijn te verlichten. Een gewond dier is angstig en lijdt (veel) pijn. Vaak zal het dan ook proberen te ontsnappen of zijn helper(s) aan te vallen. U moet de kat dus in bedwang zien te houden, zodat u zelf niet gewond raakt. Tegelijkertijd moet u het slachtoffer door een ferme, maar vriendelijke aanpak duidelijk maken dat u de situatie meester bent, maar toch ook met het dier meevoelt.

Diarree : oorzaak, behandeling medicijnen bij buikloop

Wanneer uw kat gewond raakt of ziek wordt, kan de tijd die verstrijkt voordat (professionele) medische hulp beschikbaar is van cruciaal belang zijn. Wat u in die tijd doet of nalaat kan het leven uitzaaiingen van uw huisdier redden. In onderstaande lijst vindt u op een gemakkelijke, direct toegankelijke manier informatie over (acute) medische problemen. U zoekt het symptoom of probleem op in de alfabetische lijst en treft daarbij de (be-)handelwijze aan. Houd er echter wel rekening mee dat de eerste hulp die u verleent alleen bedoeld is om een acute noodsituatie onder voorlopige controle te krijgen. Uw kat kan inwendig letsel hebben opgelopen dat u niet kunt zien. Daarom moet er altijd een onderzoek door de dierenarts volgen! Het is in elk geval verstandig bij twijfel direct een dierenarts te raadplegen.

Een week diarree
Rated 4/5 based on 582 reviews